Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5 Tuti pasiriasztó

2012.01.14

Nem csoda, ha nem tudod, hogyan kell viselkedni egy kapcsolatban. Ezt legtöbbször még a felnőttek sem tudják, hiába vannak évek a hátuk mögött, amik során bőven szerezhettek volna tapasztalaatokat. Nem árt hát egy kis segítség, hogy tudod, mi az, amit inkább kerülj, mert a fiúkat - függetlenül attól, hol élnek és hány évesek - tutira elriasztod vele

 

1. Féltékenység

Gyanúsan sokat mosolyog a barátnődre? A buliban odament hozzá beszélgetni egy lány? Megbámul valakit az utcán? Ezek mindennapos apróságok, te mégis kiborulhatsz. Itt jön a trükk: nem az a lényeg, hogy ne legyél féltékeny, hanem az, hogy ne mutasd ki. A fiúkat a féltékenység kiborítja, sőt fárasztja. Úgy érzik, szabályozni akarod őket, nem bízol bennük - ettől aztán kiakadnak, és egyszer tényleg megteszik azt, amitől félsz. Inkább legyél laza, neidegeskedj ezen, és te is kacsints rá a csinos fiúkra.

 

2. Hisztéria

Félreértés ne essék, nem a veszekedésre gondolok. Veszekedni igenis kell, mert le lehet vele vezetni a feszültséget, és felszínre hozhat fontos félreértéseket. Hisztériáról akko van szó, amikor úgy viselkedsz, mintha nem volnátok egyenrangú felek, hanem egy ötéves kislány lennél, aki hisztizik, csapkod, toporzékol - észérvek helyett. Amint elkezdenél nyafogni (pl.: mert már megint akarsz, vagy elfáradtál), gondolj arra, hogy (majdnem) felnőtt ember vagy. Vegyél vissza a hangszínedből, lassíts, úgy add át a panaszodat. Így még komolyan is fog venni a srác.

 

3. Sipákolás

A legtöbb lány, ha veszekedésre kerül a sor, hajlamos felvinni a hangszínét, aminek a végeredménye az lesz, hogy beszéd helyett visítozássá torzul a mondanivalója. Ez a magas, sipító hangszín kiborítja a fiúkat. (Tudósok megfigyelték, hogy az ilyen sipítozásra a srácok automatikusan nem is figyelnek, csak idegesíti őket.) Értelme tehát nincs: csak megfájdul a torkod, őt pedig felidegesíted. Ráadásul kellemetlen helyzetbe is hozod, ha közösségben jön rád a sipítozhatnék.

 

4. Dagadt vagyok?

Állandóan azt kérdezgetni tőle, nem talál-e kövérnek, híztál-e vagy fogytál-e, elég csinosnak tart-e, nem célravezető. Először is, ha baja lenne a külsőddel, nem járna veled. Másrészt egyfajta önbeteljesítő jóslatként fog működni a nyávogásod, és már nem csak te, de ő is azt fogja gondolni, hogy valami nem stimmel veled. A fiúkat nem tökéletes alakkal és karcsúsággal lehet megfogni - főként a kisugárzásra buknak.

 

5. Változz meg!

Sokan próbálják megváltoztatni a fiújukat, pedig az volna a lényeg, hogy úgy szeresd őt, ahogy van. Ha valakit meg akarsz változtatni, az azt jelenti, hogy nem jó számodra, de szeretnéd valamennyire elfogadhatóvá tenni. Ő legalábbis így érzi majd, és a folytonos alakítási vágyadnak "köszönhetően" egy idő után elgondolkozik azon, miért nincs együtt inkább egy olyan lánnyal, akinek ő kell, nem pedig egy álomkép. Te sem fogod megszeretni a tökfőzeléket csak azért, mert anyukád úgy örülne neki, igaz?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.