Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csúfolták a 13 éves lányt, ezért kés alá feküdt

2011.10.20

hhh_neon_cikk_lead_fill_424x283.jpg

A New York-i Long Island-ben élő Nicolette Taylor az orra miatt vált társai céltáblájává: a lány kétszer is eltörte a nózit ugyanis. Egyszer még óvodás korában, másodszorra pedig akkor, amikor nyolcéves volt. A csinos csajszit hatodikban kezdték csúfolni, amiért orrcsontja kissé szabálytalanul forrt össze, alaposan megnagyobbítva ezzel szaglószervét.

Egy idő után pokollá vált Nicolette élete: a suliban idegen álltak meg mellette és tettek megjegyzést az orrára, míg régi barátai a Facebookon "Nagyorrnak" kezdték szólítani, és jókat röhögtek azon, amikor a lány arra kérte őket, hogy inkább máshogy becézzék. A jelek szerint mindenki szórakoztatónak találta, hogy Nicolette orra eltér egy picit az átlagostól a baleset következtében.

A lány édesanyja, Maria, úgy gondolta, hogy ha majd Nicolette betölti a 18-at, megműttetheti orrát: végül azonban látta, micsoda megaláztatásokon kényszerül nap mint nap keresztül menni, ezért úgy döntött, hogy engedélyt ad a korai operációra. A világ legtöbb részén - így Magyarországon is - a szépészeti műtéteket csak 18 éven felülieken hajtják végre, és különleges szülői és orvosi engedélyre van szükség, hogy kiskorúak is a kés alá feküdhessenek.

"Új életem lett a műtét után, minden megváltozott, és végre újra önmagam lehetek" - lelkendezett Nicolette a műtét után az amerikai ABC csatornának. Számunkra hihetetlen, hogy egyes közösségek figyelme ilyen mértékben a külsőségek köré centralizálódik. Ti csúfoltatok már valakit olyasmi miatt, amiről nem tehet? Vagy esetleg ti voltatok az áldozatok hasonló okokból? 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.