Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SP és Fluor nemes célért fogott össze!

2011.10.07

 

spfluor_neon_cikk_lead_fill_424x283.jpg

 

BORZALMAS KÖRÜLMÉNYEK
Az eset sajnos egyáltalán nem egyedi: a házban, ahol Fluor és SP él, számos kóbor, gazdátlan macska tengeti napjait.

„Hónapok, sőt évek óta itt vannak. Hol előkerülnek, hol eltűnnek, és csak az ürülékük szagából tudjuk, hogy léteznek”

– mesélte a BRAVO Idol díjas előadó, majd hozzátette: a kukatároló környékét egy folyamatosan gyarapodó cicakolónia foglalta el.
A párzási időszakok után néhány héttel fel-feltűnnek pici cicák is, és senki sem tudja, hová tűnnek az idősebbek. A szerencsétlen állatok a lakók szemeteseiből próbálnak élelemhez jutni, és mivel más választásuk nincs, ott végzik dolgukat, ahol tudják: a ház zugaiban, a betonozott-kikövezett udvaron, vagy a lépcsőházban.

„Nincs menekülési útvonaluk, hiszen Budapest egyik legforgalmasabb körútján élünk, a házunk kapujától néhány méterre autók száguldoznak. Esélyük sincs arra, hogy olyan helyet találjanak, ahol legalább természetes környezetben élhetnek, és úgy tűnik, a lakóknak sem kellenek”

– magyarázta Fluor.

 

macskak1.jpg

AKCIÓBAN
A két sztár úgy döntött, megpróbálnak megoldást találni.

 

 

„Bevallom, korábban idegesítettek, és ahogy másokat, úgy engem is rettentően zavart a bűz, ami hazaérkezéskor a zárt, szellőzetlen udvarunkon fogadott. De egyszer elgondolkodtam, és rájöttem: kötelességünk tenni valamit. Bár nem mi hoztuk ide őket, nem mi tettük ki őket, mint valami megunt játékszert, rajtunk kívül senkire sem számíthatnak”

– mondta a BRAVO-nak SP, aki lakótársával, Fluorral együtt kezdett megoldás után kutatni.

„Az interneten kezdtünk keresgélni, rengeteg menhely weboldalát megnéztük, a többségüket fel is hívtuk, hogy megérdeklődjük, mi a teendőnk. Még sohasem csináltunk ilyet, teljesen zöldfülűként láttunk hozzá: segítséget vártunk, de mindenhol falakba ütköztünk. Volt, aki egyenesen felháborodott azon, hogy fel mertük tenni a kérdést, miszerint eljönnének-e, hogy befogják a macskákat, míg mások közölték, hogy ha bevisszük őket, pontosan ugyanennyi, már régebb óta náluk lévő állatot fognak elaltatni, hogy helyet csináljanak az újonnan érkezőknek! Elkeserítő volt!”

– vallotta Fluor.
Az állatotthonok közül akadt, amelynek a weboldalán is olvasható volt, hogy nem készültek fel macskák fogadására, egyáltalán nincs erre alkalmas helyiségük, míg mások arra kérik az érdeklődőket, hogy egyáltalán semmilyen állatot ne vigyenek be, mert egyre súlyosabb anyagi nehézségekkel küzdenek, már most is több gazdátlan házi kedvencet gondoznak, mint amennyinek valójában helyet tudnak biztosítani, és a gazdi nélkül maradt kutyusok-cicusok alapvető ellátása is állandó veszélyben van.

macskak2.jpg

 

Megoldás...
...egyelőre nincs.

„Nem is fog változni a helyzet addig, amíg nem teszünk azért, hogy változzon! Nagyon szeretnénk, ha a rajongóink nem fordítanák el a fejüket, ha azt látják, valaki a segítségükre szorul! Tudjuk, manapság mindenkinek nehezebb, egyre rosszabb anyagi körülmények között élünk, de ha csak egy kicsit segít mindenki, abból összejöhetnek nagy dolgok. Ha mindenki csak néhány száz forintot szán arra, hogy támogassa valamelyik állatmenhelyet, lehet, hogy a mi »kukamacskáink« is jó helyre kerülnek, és igazi gazdiknál élhetik le az életüket!”

– búcsúzott SP.
Reméljük, az akciójukkal felnyitnak néhány szemet...


NE FORDULJ EL!
Ha teheted, segítsd adománnyal az állatmenhelyeket! Ha pénzszűkében vagy, még mindig tehetsz valamit: vállalj munkát! Mindenhol örömmel látják az önkénteseket, akik a kennelek takarításától kezdve egészen a bentlakó kutyusok sétáltatásáig mindenféle melókat elvégezhetnek!

FOGADJ ÖRÖKBE!

Kiskutyát-kiscicát szeretnél? Nézz körül a menhelyeken! Rengeteg szeretetreméltó állat várja, hogy rátalálj!

FONTOS!
A nem kívánt szaporulat megelőzése érdekében vidd el a kedvencedet az állatorvoshoz, és ivartalaníttasd! A beavatkozás rutinszerű, gyors, és nem is túl drága: előfordul, hogy egy-egy akció keretein belül nagyon olcsón elvégzik!

HELP!
A srácok nem adták fel, tovább kutatnak! Ha van valami hasznos tipped, ötleted a számukra, írd meg a kommentben!

 

macskak3.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.