Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csini kék virágocskák

kek-viragos-korom-eredmeny.jpg

 

Aranyos, kis kék mezei virágok – egyszerű, mégis szép minta, néhány lépésben

 

 

 

 

Nagyon aranyos ez a trükkös kis minta! Nem valami flancos dolog, ráadásul egyszerűen elkészíthető. Akkor is nyugodtan vágj bele, ha a úgy érzed, nincs túl jó kézügyességed – ez a minta kezdők számára, kevés eszközzel is hamar kész, ráadásul rövid körmökön is szuperül mutat. Próbáld ki te is!


Amire szükséged lesz:

  • 1. Egy szín két árnyalata (most sötétebb és világosabb kék, de bármilyen szín jó)
  • 2. Alapozólakk, fényes fedőlakk
  • 3. Sárga körömlakk
  • 4. Fogpiszkáló

 

kek-viragos-korom-eredmeny.jpg

 

 

Így csináld:


Vidd fel az alapozó lakkot. Ha megszáradt, fesd be körmöd a világoskék alapszínre. Ha megszáradt, a sötét alapszínnel fesd be a körmöd felső részét a sötétebb árnyalattal. Ezt úgy lehet szépen megoldani, ha a körmöddel párhuzamos csíkokat húzol egymás mellé. Így szép egyenes vonal választja majd el a két színt.

 

kek-viragos-korom-1.jpg

kek-viragos-korom-2.jpg

 

 

Következő lépésben jönnek a szirmocskák: a körmöd világosabb felére – a sötét és világos szín találkozásához – pöttyints három vaskosabb sötétkék csöppet. Ha a fogpiszkálóval nem lesz elég nagy a szirom, próbáld ecsettel. Ha kész, ugyanezt ismételd meg a sötétebb szirmokkal szemközt, csak épp világoskék színnel. Így, ha minden jól sikerült, a sötétebb részen világoskék szirmokat, a világoskék részen sötétkék szirmokat kapsz. Utolsó lépésben tegyél egyetlen csöpp sárga lakkot a virág közepébe. Így az esetleges apróbb hibákat is elfedheted. Végül a szokásos fedőlakk, és kész is!

 

kek-viragos-korom-3.jpg

kek-viragos-korom-4.jpg

kek-viragos-korom-5.jpg