Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csipke a körmön

csipkes-korom-eredmeny.jpg

 

Valódi csipke, fekete, pink és csillám keveredik ebben a dögös és hódító mintában

 

 

 

 

 

A csipkés körömminta különlegessége, hogy valódi anyagot használunk az elkészítéséhez, amitől egészen egyedivé válik az egyébként egyszerűen elkészíthető díszítés. Alkalmi, szexi minta, ami – ha úgy alakul – jól passzol a fekete csipke fehérneműhöz is. :)


Amire szükséged lesz:

  • 1. Fekete, pink, csillámos pink, csillámos ezüst körömlakk
  • 2. Alapozólakk, fényes fedőlakk
  • 3. Fogpiszkáló (vagy pontozó), vékony ecset, alapozó szivacs
  • 4. Kis darab fekete csipke (a sima, hálós anyag)
  • 5. Csipesz


A csipkés köröm

 

Így csináld:


Az alapozó felvitele után fesd be a pink alapszínnel a körmöd úgy, hogy az alsó egyharmada szabadon maradjon. Ha ezzel megvagy, fogd az alapozó szivacsot, és kend be két-három vonásnyi ezüstszínű lakkal. A szivacsot finoman nyomkodd rá a pink rétegre.

 

csipkes-korom-1.jpg

csipkes-korom-2.jpg

 

Következő lépésben a foltos, szürkés pink rétegre vigyél fel egy-két réteg csillámos pink lakkot. Ez nem fedi el teljesen az alapszíneket, viszont gazdagabbá teszi az összhatást. Készítsd elő a kis, kb. ujjnyi széles, mandula alakúra vágott csipke (háló) darabkákat, fontos, hogy kéznél legyenek. Következő lépésben ugyanis egy réteg áttetsző fedőlakkra van szükség, ez lesz a ragasztó. Ha felvitted a színtelen lakkot, a csipesszel óvatosan helyezd fel a csipkedarabot, addig, amíg a lakk még nedves. Finoman igazgasd el, hogy a csipke alsó része (2-3 mm) picit túllógjon a festés vonalán!

 

csipkes-korom-3.jpg

csipkes-korom-4.jpg

 

Ha a csipkét sikerült stabilan rögzíteni, és egyik sarka sem pöndörödik, jöhet a fekete díszítés: a fogpiszkálóval, esetleg pontozóval vagy vékony ecsettel fess kis karikákat a körmödre, a karikák közötti üres részekre tegyél néhány fekete pöttyöt. Utolsó lépésben a minta alsó részén, a csipke határán fekete lakkal húzz vonalat, így eltünteted a csipke levágott szélét. Végül jöhet a szokásos fedőlakk. Kész is a szexi minta!

 

csipkes-korom-5.jpg

csipkes-korom-6.jpg