Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Márványmintás köröm

marvanyos-korom-eredmeny.jpg

 

Nem hétköznapi megoldás, amivel körmeid egyedi, profi márványmintát kapnak

 

 

Különleges módszert mutatunk be: a márványos technikával körmeinkre profi márványmintát varázsolhatunk, amit számtalan módon lehet variálni. Időtöltésnek is remek, a végeredményt pedig mindenki irigyelni fogja! Próbáld ki, te is!


Amire szükséged lesz:

  • 1. Három, négy féle körömlakk (pl. pink, sárga, világoskék, arany, zöld, stb.)
  • 2. Egy pohár víz
  • 3. Alapozólakk, fényes fedőlakk
  • 4. Fogpiszkáló
  • 5. Cellux, vagy egyéb vízhatlan ragasztó csík

 

 

marvanyos-korom-eredmeny.jpg

 

 

 

Így csináld:


A márványos technika elsőre bonyolultnak tűnik, és kis gyakorlást igényel, de a végeredmény miatt megéri pepecselni vele! Kezdésnek vidd fel az alapozót. Ha megszáradt, jöhet a márványozás. Első lépésként az ujjaidat kell „szigetelni”. A ragasztócsíkokkal ragaszd körbe a körmöd, hogy a bőrt ne, csak a körmöt érhesse folyadék!

 

marvanyos-korom-1.jpg

 

Ha ezzel megvagy, készítsd el a márvány mintát: ehhez egy pohár vízre lesz szükséged. A mintához koncentrikus köröket kell létrehozni. A dolog nagyon egyszerű: a különböző színű körömlakkokat váltogatva csöppents egy csöppet (arra vigyázz, hogy az ecset ne érjen hozzá a vízhez) – a lakk szétterül a víz felszínén, a következő csepp úgyszintén, így létrejönnek a körök. A márványozottság annál „sűrűbb” lesz, minél több kört hozol létre. Minimum hét-nyolc, de akár tíz-tizenkét kört is csinálhatsz. A márványos hatás érdekében a fogpiszkáló hegyével húzz finom vonalakat (a kör méretétől függően ötöt-tízet) a lakkrétegbe.

 

 

 

marvanyos-korom-2.jpg

marvanyos-korom-3.jpg

 

 

 

 

 

 

Most jön az utolsó, és egyben legtöbb odafigyelést igénylő lépés: a víz felszínén lebegő vékony lakk-hártyára finoman fektesd rá körmödet. A fogpiszkálóval nyúlj a vízbe, és a lelógó fölösleges részeket csavard fel a fogpiszkára, mintha spagetti lenne. A vízben picit megszilárduló lakkfölösleg elválik az ujjadtól. Ha ezzel megvagy, óvatosan húzd ki az ujjad. A körmödön már ott figyel a márványos minta! A felesleg a ragasztócsíkokra tapadt, és ha mindent jól csináltál, az ujjadon alig-alig van lakk (az is lejön egy kis körömlakklemosóba áztatott vattával). Szedd le a ragasztócsíkokat, hagyd teljesen megszáradni az alkotást, majd fényes fedőlakkal vond be. Kész is!

marvanyos-korom-4.jpg