Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újság a körmön

korom1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyedi, trendi, mégis egyszerű és olcsó. Az alábbi útmutató segítségével te is könnyen, menő körmöket villanthatsz az utolsó iskolai napokon.

 

Amire szükséged lesz:

 

-újságpapír (amolyan hagyományos fajta, napilap - nem a színes)

-olló

-világos színű körömlakk alapozó

-fényes fedőlakk

-finom ecset, vagy fültisztító pálcika

-kb. ½ dl denaturált szesz (gyógyszertárból beszerezhető), ha nincs, valamilyen tömény szesz, pl. vodka – de ne idd meg! :)

korom2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így csináld:

 

Az újságpapíron válaszd ki azokat a szövegrészleteket, amiket szeretnél viszont látni a körmödön. Vágd ki a kis papírdarabokat – mindegyik ujjadra egyet.

 

Körmeidet alaposan tisztítsd meg, hogy az alapozó stabilan fedje. Vigyél fel két réteg világos színű alapozót.

 

Ha az alapozó teljesen megszáradt, a kis papírcetlik közül válassz egyet, fordítsd írással lefelé (a körmöd felé) tedd rá a körmödre, majd az alkoholba mártott ecsettel, esetleg fültisztító pálcikával finoman nedvesítsd be.

 

Ezt a műveletet ismételd meg mindegyik körmöddel (először csak az egyik kezeden); az alkohol gyorsan párolog, így ha a papírdarabkák nagyjából megszáradtak lassan és óvatosan húzd le. Ha mindent jól csináltál, megjelenik a szövegrészlet tükörképe.

 

Várj egy kicsit, amíg a betűk is tökéletesen megszáradnak, majd óvatosan vond be két réteg fényes, áttetsző lakkal. Kész is!

korom1.jpg