Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vidám napocskák

nyarikorom281x211.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A strandra, vagy könnyű nyári ruhához szuperül mutat ez az egyszerű, mégis trendi és vidám körömfestés.


Amire szükséged lesz:


-alapozó körömlakk

-fehér körömlakk

-négy szín, amit felviszel a körmödre (sárga, kék, piros, zöld) de más színeket is összeválogathatsz

-4-5 darab fogpiszkáló (mindegyik színhez egy)

-csillogó fedőlakk


Így csináld:


Vigyél fel két réteg alapozót, és várd meg, amíg tökéletesen megszárad. Ezt követően fesd fehérre körmeidet. Ha a fehér réteg is teljesen száraz, kezdődhet a díszítés: a fogpiszkálóval csöppents kövér cseppet körmöd egyik sarkába az első színből.

 

nyarikorom1.jpg

A fogpiszkával a cseppből sugárirányban húzz kis csíkokat, (mintha napocskát rajzolnál) majd a fogpiszkáló segítségével vedd körbe apró pöttyökkel. A másik ujjadon a napot az ellentétes oldalon készítsd el. Pl.: ha a mutatóujjadon a minta a jobb alsó sarokban van, középső ujjadon a bal felső sarokba vidd fel.

 

 

nyarikorom2.jpg

 

Nagyon fontos kivárni, hogy az új szín tökéletesen megszáradjon, hogy a következőt biztonsággal felvihesd rá. A második szín esetében ügyelj rá, hogy azonos körmön az új szín a korábban felvitt színnel átellenes oldalra kerüljön. Pl.: ha a kisujjadon a sárga napocska a bal alsó sarokban van, akkor a kék napocskát a kisujjad jobb felső sarkába fesd.

 

nyarikorom3.jpg

 

A harmadik szín ismét a köröm üres sarkába kerüljön. Nem baj, ha a foltok kicsit összeérnek, vagy szabálytalanok, az eredmény így is tökéletes lesz (nem is jó, ha túl szabályos). A negyedik szín esetében az utolsó szabadon maradt sarkot fesd be. Ne feledkezz el az apró pöttyökről!

 

nyarikorom4.jpg

 

Végül – ha tökéletesen megszáradt – vigyél fel két réteg csillogó fedőlakkot. A vidám nyári körmöket bármilyen színnel megcsinálhatod, akár pink, lila, vörös, fekete, vagy csillámos színeket is használhatsz.

 

 

 

nyarikorom281x211.jpg