Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


6 tuti tipp száraz bőrre!

2011.10.20

 

skincare.jpg

Jobb, ha már úgy nézel elébe az elkövetkezendő hideg hónapoknak, hogy már felvértezed magad a megfelelő tudással! Így könnyen elkerülheted a száraz bőrrel járó viszketést, hámlást, cserepesedést vagy akár ekcémát, ha hajlamos vagy rá! Ráadásul nem is kifejezetten szép!

 

1. Használj hidratáló testápolót és arckrémet!

Ez elég evidens, valószínűleg mondani sem kell, hogy miért. Ez az első lépés, hogy bőrödet egészségessé és telítetté varázsold! Egy dolgot azonban fontos megjegyezni: nem minden krém használ (nahát!). Nem szabad bedőlni a szép csomagolásnak és reklámoknak, sőt, jó illattal se hagyd magad megvásárolni! Igazából nagy általánosságban elmondható, hogy azok a kenceficék a leghatásosabbak, amik nem rendelkeznek illatanyaggal. Ha tutira akarsz menni, keresgélj a gyógyszertárakban, főleg, hogy saját készítésű krémjeik töredékébe kerülnek a polcon láthatóaknak!

2. Igyál sok folyadékot!

Hidratálni nem csak kívülről, krémek segítségével lehet, hanem belülről is! Sőt, akár azt is elmondhatjuk, hogy ez még fontosabb! Sokan csak a nyári hónapokban figyelnek oda a megfelelő folyadékbevitelre, nehogy kiszáradjanak. Viszont télen is ajánlott naponta legalább 8 pohár vizet innunk! Ez nem csak a bőrünknek tesz jót, hanem az egészségünkre is jó hatással van!

3. Ne maradj sokáig vizes ruhában!

Bár egyre kevesebb havat látunk évente, azért szerencsénkre - vagy épp szerencsétlenségünkre - még vannak olyan napok vagy akár hetek, hogy rendesen szakad a hó - az eső is megteszi egyébként. Ha elázik a ruha, ami rajtad van és abban vagy egész nap, erősen kiszáradhat a bőröd. Ha másért nem, akkor legalább ezért érdemes vízálló cipőben, csizmában és kabátban járni ilyenkor. Ha nincs ilyened, legyen nálad váltózokni vagy váltóruha! Különben is, ki szeret vizes ruhában lenni?

4. Párologtass!

Már egyre több háztartásban látni párologtató készüléket, de ha nincs, az sem baj. Ezeknél sokkal olcsóbban is meg lehet oldani, hogy emeljük a levegő páratartalmát - főleg a fűtőszezonban! Csak tegyél egy edény vizet a radiátorra! Ha jó illatot is szeretnél, akár illóolajat is tehetsz bele! Ettől megemelkedik a levegő páratartalma, amit a bőröd is felvesz, így hidratálódik!

5. Óvatosan az arcápolással!

Ha egyébként is száraz, esetleg hámlós a bőröd, a hámlasztás és bőrradírozás többet árt, mint használ! Ha nem bírod ki, hetente egyszer alkalmazhatsz ilyesmit, de többet semmiképp! Amit még nem árt tudni, hogy az alkohol tartalmú tonikok is szárítják a bőrt - nem is kicsit! Ezeket jobb, ha kerülöd, de legalábbis ritkítsd a használatukat! Legyen a hidratálásé a főszerep!

6. Mosakodj hideg vízben!

Ugye? Engem is kirázott a hideg! Nincs is jobb, mint egy hosszú, hideg nap után beülni egy kád forró fürdőbe! Pedig rendkívül kiszárítja a bőrt - emlékszel, ugyanúgy, mint a hajat! Ha nem bírod megállni - amit abszolút megértek -, legalább próbáld meg rövidre fogni, vagy egyszerűen zuhanyozz fürdés helyett. Ami egyébként gazdaságosabb és higiénikusabb is!

Lehet nem mindenkinek ez a legfőbb szépségápolási probléma, ami nyomja a lelkét. Viszont ha valakinek igen száraz a bőre, egy idő után nem tud nem odafigyelni rá. Neked vannak esetleg saját trükkjeid? Oszd meg velünk!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.