Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tippek a szikrázóan fényes hajért!

2011.10.20

Igaz a nők sosem elégedettek azzal, amijük van, az egyenes hajú göndör szeretne lenni, a barna pedig természetes szőke, a hosszú hajú rövid, és így tovább. Viszont egy valami közös bennünk: mindannyian egészséges, fényes hajkoronára vágyunk! Divatnak és évszaknak megfelelően babrálhatunk a  frizuránkkal, viszont az ép hajkoronát semmi sem tudja felülmúlni. Íme néhány egyszerű tipp, hogy többé ne csak álom legyen!

 

haj.jpg

 


1. Tilos a túl sok fésülködés

Ha túl sokat fésülöd vagy keféled a hajad, elkezd töredezni és így csúnya és tompa fényű lesz. Nedves hajat pedig egyáltalán nem szabad ilyen eszközökkel kínozni, maximum menj át rajta egy széles fogú fésűvel, ha nagyon muszáj. 

2. A mindennapos mosás ártalmas

A legtöbb lányt kirázza a hideg, amikor azt tanácsolják neki, hogy hetente csak kétszer-háromszor mosson hajat (őszintén szólva, engem is). Bár fiatalabb korban ez még nem gond, viszont a tinédzser kor vége felé, bizony gyakrabban kell mosni - legalábbis úgy érzed. A gond az, hogy a sok mosás árt a hajnak és zsírosabbá teszi. Kivételt képeznek azok, akik sok ápoló kozmetikumot használnak, vagy rövid, esetleg alapból zsíros hajuk van. Hosszú hajra inkább használj mosások között száraz sampont, ami felszívja a felesleges faggyút.

3. Hideg vizes öblítés

Kellemetlenül hangzik, de ki lehet bírni, ráadásul frissít és szépít is! Ha mosás után hideg vízzel öblíted le a hajad, a hajszálak felülete simább lesz, amitől jobban fog fényleni. Ráadásul a forró vizes öblítéstől kiszárad a fejbőr, ami idővel hámláshoz vezet.

4. Kondicionálás

Lehet, időbe telik, amíg megtalálod a neked megfelelő balzsamot, de megéri a kísérletezést! Ha sikerült kiválasztanod, minden mosás után balzsamozd a hajad, így nem lesz kócos és rakoncátlan. De vigyázz, ha véletlenül túl sokáig hagyod a balzsamot a hajadon, gyorsan zsíros hatást kelt! Az a legbiztonságosabb, ha azonnal leöblíted.

5. Káros a sok szárítás, vasalás

Ha nem áldottak meg az égiek csodálatosan dús, göndör hajjal, akkor minden bizonnyal nélkülözhetetlen számodra a hajszárító és talán a hajvasalást sem veted meg. Sajnos ezek viszont rendkívül károsítják a hajad! Főleg a hajvasaló használata látszik meg: az eredmény fénytelen és töredezett haj. Ez persze nem probléma, ha naponta rászánsz legalább fél órát, hogy hordható állapotba hozd frizurád, de ha lustább típus vagy, inkább hagyd az egészet a fenébe! Hagyd magától megszáradni és kész! Főleg, ha aznap ki sem kell lépned a házból..

6. Rendszeres vágás

Erről főleg azok hajlamosak megfeledkezni, akik épp nagy növesztésben vannak. És milyen nagyot hibáznak! Egyrészt, ha legalább két havonta megszabadulsz a töredezett  végektől (egy centis vágás maximum), gyorsabban nő a hajad. Másrészt a töredezett haj fénytelen és igénytelen látszatot is kelt. Elég gyakran látok fenékig érő hajú nőket, akik rendkívül büszkék hajkoronájukra, viszont láthatóan évek óta nem láttak fodrászt és hát.. meg is látszik rajtuk. Inkább legyen kicsit rövidebb, de szép, mint hosszú és igénytelen!

7. Fényspray-k és hasonlók

Ha nem éred be a természetes fényességgel, hanem annál extrábbra vágysz, szerezz be egy fényesítő spray-t vagy balzsamot! Amikor először kipróbáltam egyet, nem is hittem a szememnek, mikor a tükörbe néztem: vakítóan fényesre varázsolják a frizkód!

8. Nem szabad túlzásba esni

Bár a rengeteg kencefice használata látszólag széppé varázsolja hajkoronád, ha túlzásba viszed, nélkülük csak egy szénaboglya marad. Beleesel az ördögi körbe és egyre több ilyen termékre lesz szükséged. A legtöbbet azzal használsz a hajadnak, ha minél kevesebbet piszkálod. A különbség akkor látszik a leginkább, ha megnézed, ápolás nélkül milyen állapotban van. Azért a balzsamot ne hagyd ki!

Nagyjából elég ezeket a szabályokat betartani ahhoz, hogy hosszútávon egészséges hajkoronával büszkélkedhess. Ha van még valamilyen jó tipped a témával kapcsolatban, ne habozz és oszd meg velünk!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.